Skip to content

Gobierno de Barcelona expresa su consternación por asesinato del periodista Rubén Espinosa

5 agosto, 2015
150804234312_ruben_espinosa_periodista_asesinado_mexico_funeral_afp_624x351

Esta mañana en conversación telefónica el Alcalde Accidental de Barcelona Gerardo Pissarelo mostró su consternación a la cónsul mexicana Norma Ang Sánchez por el asesinato del periodista mexicano Ruben Espinosa y las cuatro mujeres que lo acompañaban en el momento del crimen. Así también ha reclamado a la cónsul “justicia y que no haya impunidad contra este brutal crimen” y le ha solicitado que mantenga informado al Ayuntamiento de los avances en la investigación.

Pisarello ha mostrado su compromiso “con la libertad de expresión y la defensa de los derechos humanos”, y ha condenado, en nombre del gobierno de Barcelona, ​​“la violación que se está produciendo en México de estos derechos fundamentales”.

Link al comunicado íntegro. (CAT) 

El Govern de Barcelona mostra la seva consternació per l’assassinat a Mèxic del fotoperiodista Rubén Espinosa i de quatre dones

L’alcalde accidental de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha mostrat aquest dimecres a la Cònsol de Mèxic a Barcelona, Norma Ang Sánchez, la consternació del govern municipal per l’assassinat a Mèxic del fotoperiodista Rubén Espinosa i de quatre dones que l’acompanyaven en el moment del crim.

Pisarello ha reclamat “justícia i que no hi hagi impunitat contra aquest brutal crim” comès divendres passat a Mèxic D.F i que va acabar amb la vida de Rubén Espinosa, de 31 anys i de quatre dones que, segons fonts periodístiques, respondrien als noms de Nadia Vera Pérez, de 32 anys, activista i antropòloga social, Yesenia Quiroz Alfaro, de 18 anys, Nicole, de 29 anys i treballadora domèstica i Alejandra, de 40 anys.

Rubén Espinosa col·laborava en diversos mitjans mexicans i vivia a Mèxic, D.F. des del juny passat. El periodista s’hi havia traslladat des de l’estat de Veracruz, on treballava, i on havia rebut amenaces amb l’objectiu que abandonés la seva tasca d’informador, segons havia denunciat públicament en una entrevista al portal mexicà ‘Sinembargo’.

En conversa telefònica, Pisarello ha demanat a la Cònsol que mantingui el govern municipal de Barcelona informat dels fets i de les investigacions que s’emprenguin per esclarir els assassinats.

Pisarello ha volgut mostrar el seu compromís “amb la llibertat d’expressió i la defensa dels drets humans”, i ha condemnat, en nom del govern de Barcelona, “la violació que s’està produint a Mèxic d’aquests drets fonamentals”.

Fotos: El Periódico.com ©;  BBC ©