Skip to content

#MorenaLeaks: En läcka av 13 GB information från López Obrador:s parti avslöjas

17 marzo, 2023

Kelvin Security har på Twitter avslöjat läckan av 13 gigabyte personuppgifter från militanter och sympatisörer från National Regeneration Party (MORENA) i Mexiko. Informationen har lagts ut till försäljning och innehåller detaljer om partiets finansiering, kampanjkostnader och all personlig information om partimedlemmar och anhängare.

Läckan erbjuds på ett hackerforum och filerna innehåller information om partimedlemmar, militanter, kampanjfinansiering och ekonomiska administratörer. Läckan inkluderar filer från 2016 till 2023 och har en storlek på 13,0 GB. Det uppskattas att filerna innehåller information från 28 060 partimedlemmar och 5 945 militanter.

Enligt tweeten avslöjar informationen separata finansiella uppgifter, ekonomiska administratörer och civila medlemsförbund till partiet. Om sanningshalten i denna information bekräftas kommer hemligheterna kring hur partiet skapades och dess finansieringsformer att bli kända.

Kelvin Security är en byrå specialiserad på att utvärdera säkerhet i ett grundläggande och djupgående tillvägagångssätt, inklusive måttliga tekniker som kan upptäcka kaotiska sårbarheter i datorsystemet.

Denna läcka har väckt stor oro bland partimedlemmar och sympatisörer, såväl som den allmänna befolkningen. Integritet och datasäkerhet är allt mer relevanta frågor i den digitala eran och den här typen av läckage kan få allvarliga konsekvenser för de inblandade.

Det är viktigt att notera att försäljning och köp av personuppgifter är olagligt och anses vara en kränkning av människors integritet. Dessutom kan information som erhålls på detta sätt användas för skadliga syften, såsom identitetsstöld eller utpressning.

Foto: Infobae