Skip to content

Vad är magnesium bra för?

17 marzo, 2023

Magnesium är en viktig mineral som har flera hälsofördelar. Det hjälper kroppen att reglera många funktioner, inklusive muskel- och nervfunktion, blodsockernivåer och blodtryck.

Magnesium kan hjälpa till att minska inflammation i kroppen och kan ha en positiv effekt på hjärthälsa. Det kan också bidra till att lindra stress och ångest, eftersom det kan hjälpa till att minska produktionen av stresshormoner i kroppen. Magnesium är också viktigt för benhälsa, eftersom det hjälper till att bibehålla starka ben genom att främja upptaget av kalcium i benen.

För personer med migrän kan magnesium också ha en positiv effekt, eftersom det kan hjälpa till att minska frekvensen och intensiteten av migränanfall. Magnesiumtillskott kan också hjälpa till att förbättra sömnen och minska sömnlöshet.

Det finns många livsmedel som är rika på magnesium, inklusive nötter och frön, gröna bladgrönsaker, baljväxter, fullkornsprodukter och mörk choklad. Magnesiumtillskott är också tillgängliga för personer som har svårt att få tillräckligt med magnesium genom sin kost.