Skip to content

Var försiktig, Threads är utformad för att veta allt om dig.

11 julio, 2023

Det har varit en användarstorm den första dagen av denna sociala plattform, nästan 30 miljoner människor gick med på bara några timmar. Men vissa specialister har upptäckt att denna stora Meta-applikation har några dolda funktioner, såsom tillgång till dina bankuppgifter, din plats, dina hälsohistorikuppgifter och i stort sett allt som finns på din telefon är tillgängligt för Thread. Och det kan vara anledningen till att den för närvarande inte är godkänd i Europa.

Alla data som Threads kommer att få kännedom om dig är tillgängliga när du laddar ner den från App Store. Överraskningen kommer när man tittar på Threads information, där det anges att appen samlar in en stor mängd information om vår dagliga tillvaro. Specifikt kommer följande data att samlas in: hälsodata, finansiell information, kontaktuppgifter, innehåll, webbhistorik, enhetsanvändning, sökhistorik och exakt plats. Denna avslöjande kan väcka stor oro bland användarna på grund av mängden information som kommer att samlas in om var och en av dem.

Trots denna överdrivet intrångsfulla integritetspolicy för en enkel social plattform, presenterar sig Threads som ett stort alternativ till Twitter i dagsläget.

Med en kaotisk hantering från Twitter, söker användarna en pålitlig och effektiv alternativ, och Threads verkar uppfylla dessa krav. Men detta val ställer en dilemman eftersom mängden information som appen samlar in kan vara oroande för dem som värnar om sin integritet. Trots att Threads erbjuder intressanta och lovande funktioner, som en mer intuitiv gränssnitt och en förbättrad användarupplevelse, ska användarna noga överväga fördelarna och riskerna med att använda appen.

Tydligen fortsätter Meta att vara Meta, det eviga problemet med Facebook och dess ägares samlar in all användarinformation är närvarande i denna Twitter-kris och nu utnyttjar det med denna nya applikation.

Är det värt att exponera våra personuppgifter för att fly från Twitter?