Ícono del sitio LQSNEWS

Var försiktig, Threads Àr utformad för att veta allt om dig.

Det har varit en anvÀndarstorm den första dagen av denna sociala plattform, nÀstan 30 miljoner mÀnniskor gick med pÄ bara nÄgra timmar. Men vissa specialister har upptÀckt att denna stora Meta-applikation har nÄgra dolda funktioner, sÄsom tillgÄng till dina bankuppgifter, din plats, dina hÀlsohistorikuppgifter och i stort sett allt som finns pÄ din telefon Àr tillgÀngligt för Thread. Och det kan vara anledningen till att den för nÀrvarande inte Àr godkÀnd i Europa.

Alla data som Threads kommer att fĂ„ kĂ€nnedom om dig Ă€r tillgĂ€ngliga nĂ€r du laddar ner den frĂ„n App Store. Överraskningen kommer nĂ€r man tittar pĂ„ Threads information, dĂ€r det anges att appen samlar in en stor mĂ€ngd information om vĂ„r dagliga tillvaro. Specifikt kommer följande data att samlas in: hĂ€lsodata, finansiell information, kontaktuppgifter, innehĂ„ll, webbhistorik, enhetsanvĂ€ndning, sökhistorik och exakt plats. Denna avslöjande kan vĂ€cka stor oro bland anvĂ€ndarna pĂ„ grund av mĂ€ngden information som kommer att samlas in om var och en av dem.

Trots denna överdrivet intrÄngsfulla integritetspolicy för en enkel social plattform, presenterar sig Threads som ett stort alternativ till Twitter i dagslÀget.

Med en kaotisk hantering frÄn Twitter, söker anvÀndarna en pÄlitlig och effektiv alternativ, och Threads verkar uppfylla dessa krav. Men detta val stÀller en dilemman eftersom mÀngden information som appen samlar in kan vara oroande för dem som vÀrnar om sin integritet. Trots att Threads erbjuder intressanta och lovande funktioner, som en mer intuitiv grÀnssnitt och en förbÀttrad anvÀndarupplevelse, ska anvÀndarna noga övervÀga fördelarna och riskerna med att anvÀnda appen.

Tydligen fortsÀtter Meta att vara Meta, det eviga problemet med Facebook och dess Àgares samlar in all anvÀndarinformation Àr nÀrvarande i denna Twitter-kris och nu utnyttjar det med denna nya applikation.

Är det vĂ€rt att exponera vĂ„ra personuppgifter för att fly frĂ„n Twitter?

Salir de la versiĂłn mĂłvil