Skip to content

Zuckerberg lanserar Threads för att konkurrera med Twitter

July 4, 2023

Meta lanserar det sociala nätverket Threads för att konkurrera med Twitter.

Mark Zuckerberg vill ha en plattform för realtidskonversationer.

Elon Musk har infört restriktioner för Twitter, vilket har skapat oro.

Musk har implementerat misslyckade formler för att göra Twitter lönsamt.

Threads-appen kommer att vara ansluten till Instagram, så att samma användare kan följa varandra.

Meta, ägare av Facebook, Instagram och WhatsApp, kommer att lansera ett nytt socialt nätverk som heter Threads för att konkurrera med Twitter, som har infört nya restriktioner för sina användare.

Enligt amerikanska pressuppgifter förväntas Meta tillkännage lanseringen av Threads, som kommer att möjliggöra digitala samtal i realtid, på torsdag, men appen finns redan tillgänglig i appbutiker som Play Store på en tidig åtkomstbasis.

Metas VD Mark Zuckerberg hade länge planerat att lansera ett socialt nätverk för realtidschatt online för att konkurrera med Twitter, en plattform som trots de upp- och nedgångar och begränsningar som den har drabbats av sedan den sydafrikanska miljardären Elon Musks förvärv, fortfarande verkar oersättlig.

  Worldcoin: la polémica criptomoneda que da dinero a cambio del iris

Musk meddelade nyligen att han infört dagliga begränsningar av antalet inlägg som användarna kan läsa, vilket väckte oro bland det sociala nätverkets anhängare.

Sedan Musk köpte Twitter förra året har han infört olika metoder för att tjäna pengar på företaget – som att ta betalt för verifierade konton – vilket har visat sig vara ett fiasko, eftersom han tvingats ge tillbaka “verifierad” status till viktiga konton (till exempel medier eller “influencers” med massor av följare) utan att de har betalat för det.

Det förändrade också Twitter-tjänsten genom att ändra algoritmen som bestämmer vilka inlägg som är mest synliga, ta bort regler för innehållsmoderering som förbjuder vissa typer av tweets och revidera verifieringsprocessen som bekräftar användarnas identitet.

I princip kommer Threads-appen att vara ansluten till Instagram-plattformen, så att användare av det sociala nätverket kan följa samma användare som de följer på plattformen för att dela foton och videor, samtidigt som de behåller samma användarnamn.

  Fallo Informático de Microsoft Afecta a Compañías Globales

Så här kommer Threads att se ut – kommer det att fungera?

Foto: Meta Inc.
Foto: Meta Inc.

 

Foto Annie Spratt en Unsplash

Translated with www.DeepL.com/Translator 

Tags: ,