Skip to content

Reddit-revolt efter radering av chattar och nya begränsningar

July 17, 2023

1. Reddit är en populär social medieplattform som har orsakat kontroverser genom att radera miljontals chattar och inlägg före 2023.

2. Denna förändring är en del av Reddits övergång till en ny chattarkitektur, men den gjordes utan meddelande till användarna, vilket genererade missnöje i samhället.

3. Reddits motivering för denna radikala åtgärd är att uppnå en smidigare och snabbare övergång till den nya chattarkitekturen.

4. Många användare drabbades dock av att deras meddelandeloggar hade försvunnit och att de inte kunde säkerhetskopiera sina chatthistoriker.

5. Även om meddelandena raderades finns det en möjlighet att återställa dem genom att begära kontouppgifter från Reddit via ett onlineformulär.

6. Reddit har också implementerat nya policyer som anses vara skadliga för tredjepartsapplikationer, vilket ledde till ett flerdagars avbrott på olika subreddits som en form av protest.

7. Dessutom planerar Reddit att ta bort sitt nuvarande valutasystem, som används för att erkänna framstående bidragsgivare, och ersätta det med ett enklare och mer okomplicerat system.

-  Worldcoin: la polémica criptomoneda que da dinero a cambio del iris

8. Dessa förändringar kan verka drastiska, men de är nödvändiga för att Reddit ska kunna fortsätta att utvecklas och förbli relevant i det digitala plattformslandskapet.

9. Det är dock viktigt att dessa förändringar genomförs med användarna och deras feedback i åtanke, eftersom det är de som ger liv och substans till dessa plattformar.

10. Den här episoden på Reddit är en påminnelse om att digitala plattformar ständigt måste anpassa sig och förändras, men alltid upprätthålla en balans mellan innovation och användarnas behov.

Användare klagar

De flesta av mina chattar har försvunnit

Igår märkte jag att de flesta av mina chattar har försvunnit och jag är extremt irriterad och bekymrad över förlusten av mina konversationer. De har försvunnit både på webbversionen och i appen.

Är detta en bugg och kommer Reddit att åtgärda problemet?

Finns det något sätt att återställa gamla privata meddelanden om Reddit inte fixar det här problemet?

Foto av Brett Jordan på Unsplash

Tags: